Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Броколи на тиган с чери домати и сирене

Броколи на тиган с чери домати и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Броколи на тиган с чери домати и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Бързо, лесно и много здравословно ястие, подходящо за бърз и диетичен обяд"

Необходими продукти

  • чери домати - 200 грама
  • броколи - 1 глава
  • масло - 35 грама
  • сирене - 200 г краве, овче или козе, саламурено
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - по желание
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера и я загрейте на силен котлон. Добавете малко сол и илио.

Разделете главата броколи на розички, измийте ги добре и ги бланширайте за няколко минути във врящата вода.

Добавете млякото - то леко ще омекоти вкуса на зеленчука.

Не варете броколите прекалено дълго, защото трябва само леко да омекнат.

Извадете ги и веднага ги прехвърлете в тиган, в който сте разтопили маслото с малко зехтин, наситнен чесън и щипка сол.

Сложете капака и задушете броколите за 10-тина минути, като добавите малко от течността, в която са се варили.

Разпределете готовите броколи в чинии и добавете към тях нарязаните чери домати.

Отгоре натрошете сиренето, полейте с малко лимонов сок и поръсете с черен пипер.

Броколите на тиган с чери домати и сирене са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: