Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Кавърма със свинско в патладжан

Кавърма със свинско в патладжан

редакция:
ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2149449074
Кавърма със свинско в патладжан
Снимка: Чародейката
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вкусотия 3в1 - разкошна свинска кавърма със зеленчуци и ароматни подправки поднесени в патладжан"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • патладжан - 4 бр.
  • домат - 2 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • люта чушка - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • сол - за поръсване
  • черен пипер, червен лют пипер и кимион на вкус
  • прясна мащерка - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и разрежете по дължина през средата, за да се получат нещо като 8 бр. лодки.

С остър нож внимателно направете диагонални разрези през сърцевината на патладжана.

Разтворете разрезите леко и поръсете обилно със сол. Оставете поне за 20 минути, за да се отдели горчивия сок.

След като това време изтече, измийте под течаща студена вода, отцедете с леко притискане. Подсушете с кухненска хартия.

Така обработените патладжани поставете в олио в тиган и запържете за кратко първо със сърцевината към тигана, след това и от другата страна.

Оставете патладжаните да се охладят и с помощта на лъжица изгребете сърцевината и я запазете за след това.

Свинското месо нарежете на малки парчета, посолете със сол, черен пипер, червен лют пипер и кимион и поставете в купа. Добавете в купата ситно нарязан кромидия лук, олио и разбъркайте отново. Оставете месото да се маринова поне за 20 минути.

След това сложете в тиган да се запържи заедно с лука, като добавите малко олио. Оставете 2-3 минути да се запържи, преди да разбъркате.

Поетапно добавете първо скилидките чесън, нарязани на едро, наситнените морков, червена и зелена чушка, сърцевината от патладжана и най-накрая - обелените и накълцани на ситно домати и бялото вино. Намалете котлона и при леко разбъркване гответе още няколко минути.

Прехвърлете издълбаните патладжани в предварително леко намазана с олио тавичка, с помощта на лъжица ги напълнете с плънката от тигана и печете на средна решетка в предварително загрята фурна с включен вентилатор около 30 минути на 180 градуса.

Когато са готови, поднесете със стръкчета прясна мащерка.

Сервирайте патладжаните с кавърмата веднага горещи или по-късно охладени.

Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни предложения за кавърма, вкусно имамбаялдъ или тези разкошни пълнени патладжани.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: