Начин на приготвяне
Сипете лешниците на един ред в тавичка и ги изпечете в загряна умерена фурна за 5 минути или докато люспата им се отдели. С помощта на кърпа обелете ядките, като ги претърквате. Охладете ги.
Смелете ядките, зелените подправки, джинджифила, лимоновия сок, рибения сос и захарта, докато се получи гранулесто пюре. При непрекъснато разбиване доливайте зехтина и направете пестото.
Агнешката плешка начукайте на голямо по-тънко парче. Поръсете посредата с половината от пестото и завийте всяка страна навътре - получава се нещо като голямо руло, съставено от две по-малки рула. За да подсигурите месото, го набодете с клечки за зъби или го вържете на 2 см разстояние.
Сложете агнешкото върху решетка върху тава. Поръсете отгоре с останалото песто, като притиснете добре. Печете агнешкото непокрито около 1 и 3/4 часа или докато се изпече добре.
След като го извадите от фурната, го увийте за 10 минути с алуминиево фолио.