Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Моркови в кайсиева глазура

Моркови в кайсиева глазура

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Моркови в кайсиева глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • моркови - 1.5 кг
  • кайсиев конфитюр - 4 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • коняк - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват добре с четка и се слагат в голяма тенджера, в която кипи солена вода. Затварят се с капак и се варят 20 минути. Отцеждат се.

В друга тенджера се разтопява маслото, добавя се зехтинът, конякът, конфитюрът, сокът и настърганата кора на портокала, канелата, индийското орехче и солта. Всичко се кипва.

Добавят се морковите и всичко се задушава на среден огън, като съдът постоянно се разтръсква, за да се обръщат морковите. След 5 минути се сваля от котлона и се сервира.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: