Начин на приготвяне
Разтворете маята заедно със захарта в 110 мл вода.
Оставете я така на топло място, докато започне да образува мехурчета.
Прибавете сока и настърганата портокалова кора.
Пресейте брашното заедно със солта прибавете закваската.
Хубаво замесете тестото в продължение на 15 минути, след което прибавете солта и размекнатото краве масло.
Оформете топка, намазнете една купа и го оставете на топло за около час - тестото трябва да увеличи обема си 2 пъти.
Така втасалото тесто се замесва за втори път, след което се оформя хляба.
Сложете хляба в правоъгълна форма и го оставете за втасва още 40 минути.
Загрейте фурната на 230 градуса. Намажете хляба с разбит жълтък и поръсете със захар.
Сложете го да се пече няколко минути на 230 градуса, след което намалете на 190. Хлябът се пече още 30 минути.
Ако почне да прегаря, го покрийте с фолио.
Готовият хляб се оставя да престои около 5 минути, след което внимателно се вади от формата.
Коментари