Баница с праз и кисело мляко

СтефиСтефиНовак
26/10/2010
"Такава баница никога няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 662
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства хубаво, нарязва се първо на парчета по около 10 см., после на дълго и накрая напряко - целта е да се получат малки късчета, които лесно да се разделят.

В малка тенджера се сипва половин чаша вода, около една кафена чаша олио, сол и се слага нарязания праз да се задуши. В подходящ съд се разбиват 2 яйца с малко олио, киселото мляко и сиренето. Когато празът поизстине, се добавя и при него 2 яйца и се разбърква.

В намазана тава се полагат корите, като се редуват плънките – веднъж сирене веднъж праз. Последните две кори са без плънка между тях. С вилица се продупчват няколко дупки на произволни места в корите, за да може мазнината да се разпредели равномерно.

Последното яйце се разбива в същия съд в който сме разбили предишните за да се обере сиренето, и се използва за заливка. Размазва се хубаво с лъжица и отгоре се поръсва с чубрица.

Пече се около половин час.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нат
Нат
14.01.2016 12:33
сложих я във фурната ... но и преди да я пробвам съм сигурна, че ще бъде мнооооого вкусна!!! Благодаря за рецептата :)
0
0
Дани
Дани
02.01.2014 23:03
Уникална е!
3
4