Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Станимашки лозови сарми

Станимашки лозови сарми

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Станимашки лозови сарми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Станимашни лозови сарми, които не отстъпват по нищо на зелевите малки вкусни хапки,"

Необходими продукти

  • лозови листа
  • кайма - 400 г смес
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • кимион - 12 г млян
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете каймата с нарязания на ситно лук.

Добавете измития ориз и подправките.

Размесете старателно с ръце.

Измийте лозовите листа.

Вземете голяма тенджера и сложете на дъното няколко лозови листа и скилидките чесън.

Във всеки лист (по-гладката им страна е обърната навън) поставете по около 1 ч.л. плънка, завийте и сложете в тенджерата (сгънатата страна трябва да е отдолу).

Така пригответе всички листа, докато плънката за лозовите сармички свърши.

Налейте вода, да покрие станимашките сарми, поставяте чиния, обърната с дъното нагоре, и сложете тенджерата отначало на силен огън, а щом кипне, я оставяте на бавен да „къкри“.

Варите станимашки лозови сарми около час и половина - до готовност.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: