Ezine.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Празнична салата Коледен венец

Празнична салата Коледен венец

Празнична салата Коледен венец
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Украсяваме празнична салата Коледен венец с пресен магданоз и зърна нар."

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • мариновани краставички - 1 буркан
  • майонеза - 350 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • За украса
  • нар - зърната на ½
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и настъргват на едро ренде. Половината от настърганите картофи се поставят в тортена чиния или плато с ринг за торта.

В центъра се слага водна чаша. Майонезата се смесва с киселото мляко на гладка смес, може да добавите 1-2 с.л. от соса на маринованите краставички.

1 супена лъжица от сместа е разпределя равномерно върху настърганите картофи. Яйцата също се сваряват, обелват и настъргват.

Половината от яйцата се нареждат върху картофите. Отново се замазва с майонезената смес.

Краставичките и кашкавала се настъргват на едро ренде.

Ред е да наредим от маринованите краставички, пак майонезен сос и половината от настъргания кашкавал.

След това повтаряме с останалите продукти, като завършваме с настърган кашкавал.

Завиваме празничната салата с фолио за свежо съхранение и я оставяме в хладилник за една нощ.

Внимателно махаме чашата от центъра и ринга от стените на специалната яйчена салата.

Украсяваме празнична салата Коледен венец с пресен магданоз и зърна нар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: