Начин на приготвяне
Карфиолът се измива, почиства от дръжките и се натроша на розички.
Зелето се почиства от кочаните и се нарязва.
Морковите се почистват от дръжките, измиват и нарязват на кръгчета.
Целината се измива и нарязва.
Лукът се почиства, измива и нарязва на едро.
Чесънът се обелва, като не се реже.
Всички зеленчуци се слагат в голяма дълбока тенджера.
В отделна купа захарта и солта се разбъркват много добре, след което се поръсват зеленчуците.
Разбърква се много добре и зеленчуците се оставят за 12 часа да престоят на студено.
След като са престояли, от тенджерата със зеленчуци се изсипва получения сок.
Сокът се слага в отделна тенджера и се прибавя оцетът.
Сместа се слага да кипне и се вари 1 мин. след завиране.
Саламурата се оставя да изстине.
Зеленчуците се нареждат в буркани.
Заливат се с изстиналата саламура и бурканите се затварят.
Туршията е готова за консумация, като се съхранява на студено.
Коментари