Домашна халва с шам фъстък

26/08/2014
Mariana
отMarianaДжедай1864720
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 044
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • тахан - 1 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • шам фъстък - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата със захарта и ги сложете на слаб огън, за да се втечни бавно захарта. Оставете течността да кипне, като разбърквате от време на време и отстранете от котлона.

Към горещата смес добавете тахана и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. На дъното на сух съд сложете приготвените ядки, залейте с тахановата смес и загладете с помощта на лъжица.

Приберете сместа в хладилник до пълното ѝ охлаждане и втвърдяване. Поднесете нарязана на парчета.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
26.03.2018 11:37
Снимката над рецептата е от купена халва нали?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв