Начин на приготвяне
Брашното се пресява, добавя се омекналото масло. Разбърква се, добавя се солта, бакпулверът, 6 супени лъжици вода и се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се слага в хладилника.
Патладжанът се реже на тънки резени и се пече в тава, намазана с мазнина, 10 минути на 180 градуса. Приготвя се заливката, като се смесват пармезанът, яйцата, сметаната, нарязаният на ситно хляб и солта.
Доматите и моцарелата се режат на резени. Тестото се слага в тавичка, като се правят стенички с височина 4-5 сантиметра. Налива се малко от заливката.
Нареждат се част от резените патладжан, отгоре босилек, покрива се с домати и моцарела. Ако слоевете са тънки, реденето се повтаря.
Отгоре се покрива със заливката. Пече се 50 минути на 180 градуса. Оставя се още половин час в изключената вече фурна. Сервира се охладен.