Зелена салата с пуешко филе

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
555
10
1k
04/06/2010
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 900
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • маруля - 1 брой голяма
  • пуешко филе - 300 грама пушено
  • лимонов сок - от 2 изцедени лимона
  • бяло вино - 2 супени лъжици
  • оцет - 2 супени лъжици
  • зехтин - 2 - 3 супени лъжици
  • мед - 1 чаена лъжица
  • сол - 2 - 3 щипки
  • хляб - 2 - 3 филии сух
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 1/2 кафена чашка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе дресинга за салатата като в купа разбъркате лимоновия сок, бялото вино, оцета, зехтина и меда. Подправете на вкус със сол.

Крутоните се приготвят като зехтинът се разбърква с пресованата скилидка чесън.

С четка се смазват филиите хляб с приготвената смес.

Хлябът се нарязва на кубчета и се подсушава във фурната за 10 минути на 180-200 градуса, или докато крутоните придобият леко златисто-кафяв цвят.

Нарежете пуешкото филе на средно големи тънки филийки и накъсайте марулята в голяма купа.

Смесете я с месото, подправете с дресинга, прибавете и крутоните.

Леко разбъркайте и сервирайте в широка чиния.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар