Начин на приготвяне
За да приготвите този бърз и вкусен киш в лаваш разбийте яйцата с малко сол и прибавете към тях заквасената сметана, подправките, които сте избрали, кашкавала, предварително настърган и натрошено сирене.
Разбъркайте добре.
Намажете тавичка с размер малко по-малък от лаваша с масло, за да може да се образува и малък борд.
Вземете един лаваш и го намажете първо с меко масло.
Поставете го в тавата и намажете с 3-4 лъжици от яйчената смес.
Върху него сложете втория плосък хляб, също намазан с масло.
Залейте с плънката и наредете отгоре доматите, предварително нарязани, маслините и ако желаете някакъв колбас.
Сложете соления киш да се пече в загрята фурна на 200°С за около 25-30 минути.
Бон апети с този мързелив киш с лаваш!