Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Тиквено руло с крема сирене

Тиквено руло с крема сирене

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Тиквено руло с крема сирене
Снимка: Чародейката
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Отгоре върху крема по желание може да наредите слайсовете шунка или да пропуснете тази стъпка - без или с нея рулото от тиквички е разкошно"

Необходими продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 120 г
  • сода за хляб - 1/2 к.л.
  • шунка - 200 г слайс по желание
  • крема сирене - 2 опаковки
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, настъргват се на едро ренде, прехвърлят се в сито или гевгир и се посоляват. Така престояват около половин - един час, за да си пусна водата.

След това хубаво се изстискват с ръце и се прехвърлят в купа. Поръсват се с черен пипер и щипка сол, чукват се яйцата и се добавя настърганият кашкавал и содата за хляб и пресована скилидка чесън.

Разбърква се до хомогенна смес и се разстила в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Пече се блатът за руло от тиквички на 160-180 °C на средна решетка и включен вентилатор до готовност.

Поизстиналият блат се намазва с крема, приготвен от два пакета крема сирене, две-три супени лъжици зехтин, пресована скилидка чесън, копър и сол и черен пипер на вкус.

Отгоре върху крема по желание може да наредите слайсовете шунка или да пропуснете тази стъпка. Навива се с помощта а хартия за печене на вкусно солено руло, което след това увивате в стреч фолио и предястието с тиквички се прибирате в хладилника, да стегне и да се охлади.

Охладеното тиквено руло с крема сирене се нарязва и поднася като предястие.

Бон Апети!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: