Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Италианска кадифена супа от тиквички

Италианска кадифена супа от тиквички

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италианска кадифена супа от тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • целина - ½ глава
  • лук - 1 глава
  • сол - ½ ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 3 с.л.
  • бульон - 1 л пилешки
  • сметана - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Лукът и обелените тиквички се режат на кубчета.

Чесънът се реже на ситно. Лукът и чесънът се пържат 5 минути в маслото. Добавят се тиквичките и целината и се пържат още 5 минути.

В тенджера се кипва бульонът, добавя се сол и сметана и се вари 1 минута. Зеленчуците се добавят в бульона, варят се 5 минути, пасират се и супата се сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: