Мохито от диня

Марина НордМарина НордНовак1219
14/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 021
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • диня - 500 г (обелена)
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • мента - 12 стръка
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се семките от динята. Един лимон и половината мента се отделя за украса. Останалата мента се нарязва на ситно. Вторият лимон се изцежда.

В блендер се смила динята заедно с ябълковия сок, лимоновия сок и ментата. Ръбовете на високи стъклени чаши се топват във вода и

след това се топват в кафява захар, за да се образува ръбче. Напитката се разлива в 6 чаши, като се украсяват с клонче мента и с по едно резенче лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар