Начин на приготвяне
Първо разтворете живата мая в половината от леко затоплената вода. Добавете захарта и покрийте съда, оставете сместа да шупне на топло за 10-тина минутки.
Междувременно пресейте брашното в подходяща купа и оформете кладенче в средата. Сипете вътре останалата топла вода, маята. солта. Постепенно замесете меко тесто, което не бива да лепне. Ако е необходимо, добавяйте си още малко брашно.
Загрейте фурната на 60 градуса. Вътре сложете купичка с вода.
Разточете готовото тесто на кръгла кора, която не е прекалено тънка. Намажете я със зехтин, а в центъра разпределете нарязаната моцарела и счукания чесън. Добавете начупените сухи чушлета и внимателно подгънете краищата на кората навътре.
Образува се обла топка тесто. С много остър нож направете леки прорези по повърхността в избрани от вас форми.
Подгответе тава за печене с диаметър 23 см и я намазнете или покрийте с хартия за печене. Сложете вътре хляба и поставете във фурната. Оставете на 60 градуса за 30-тина минути, за да бухне.
Увеличете градусите на 200 и печете още 25 минути, като не бива да отваряте вратата на фурната.
От маслото, наситнения магданоз и втората счукана чеснова скилидка направете ароматна паста и намажете пълнения хляб. Охладете върху решетка, нарежете и поднесете.
Пълненият хляб по италиански е готов.