Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Борш»Литовски студен борш

Литовски студен борш

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Литовски студен борш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • червено цвекло - 1 бр.
  • копър - ½ връзка
  • зелен лук - 4 бр.
  • вода - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • сметана - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява и се обелва. Нарязва се на ивици, лукът се нарязва на колелца, копърът се нарязва на ситно.

Киселото мляко се разбърква, добавя се сол и преварена охладена вода.

Добавя се цвеклото, копърът и зеленият лук и всичко се смесва и се охлажда. Добавя се нарязаното яйце и сметаната.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: