Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на кръгчета или по дължина на филии с дебелина около 1, 5 см. Посолете и оставете за няколко минути в наклонена тава, за да се оттече горчивия сок.
В тавичка сложете около 1/2 чаша олио и наредете патладжаните на един ред. Поставете в силна фурна.
Докато се пекат патладжаните приготвям соса от кайма и доматено пюре. В олио запържвам счукания чесъна, добавям каймата и задушавам за 5 мин. Добавям доматеното пюре и оставям да изври водата.
Когато се позапекат патладжаните (след около 15-20 минути) извадете и добавете върху всеки патладжан няколко лъжици от доматеният сос и настъргания кашкавал. Върнете във фурната за около още 10 минути докато се запече кашкавала.
Извадете, украсете с магданоз и босилек.
Сервирайте патладжанените пици топли или студени за предястие или гарнитура.