Ezine.bg»Рецепти»Салати»Пролетна салата с маголд и листа червено цвекло

Пролетна салата с маголд и листа червено цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Копирайтър
1881552
Пролетна салата с маголд и листа червено цвекло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Тази пролетна салата от листа на маголд и червено цвекло е пълна с хранителни вещества и антиоксиданти, което я прави здравословна и засищаща опция за хранене."

Необходими продукти

  • манголд - 1 връзка
  • листа червено цвекло - 6 броя
  • пресен магданоз - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на манголда.

Отстранете листата от стъблата и ги нарежете ситно.

Изхвърлете стъблата или ги запазете за друга рецепта.

Измийте и подгответе листата от червеното цвекло, като ги нарежете максимално ситно.

Пригответе дресинга за пролетната салата.

В малка купа разбийте заедно зехтина, меда, ябълковия оцет, солта и черния пипер.

В голяма купа за салата смесете нарязания манголд, листата от червеното цвекло и пресния магданоз.

Поръсете дресинга върху салатата и разбъркайте внимателно, за да се комбинира.

Сервирайте веднага зелената салата и се насладете!

Тази пролетна салата от листа на маголд и червено цвекло е чудесен начин да отпразнувате ароматите на пролетта със свежия и жизнен манголд и земната сладост на цвеклото. Освен това е пълен с хранителни вещества и антиоксиданти, което го прави здравословна и засищаща опция за хранене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: