Шишчета от калмари

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
16/06/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • калмари - 500 г (чистени)
  • сос - 2 ч.л. чили
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се смесва с чили соса, магданоза, захарта и оцета. Почистените калмари се нарязват и се мариноват 1 час в тази смес.

Калмарите се нанизват на шишчета и се пекат 4 минути на скара, като постоянно се обръщат. Не трябва да се препичат, защото ще станат жилави.

Шишчетата се сервират, поръсени с нарязан зелен лук и с резени лимон. Поливат се с маринатата, в която са престояли калмарите.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар