Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко с домати и Риоха

Агнешко с домати и Риоха

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321201337
Агнешко с домати и Риоха1 / 2
06/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 с.л.
  • агнешко месо - 1 кг, нарязано на кубчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязан на ивици
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • вино - 400 мл Риоха
  • бульон - 150 мл агнешки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 2 стръка
  • домати - 3 бр., нарязани на четвъртинки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Поръсете агнешките кубчета с брашното.

Загрейте зехтина и изпържете вътре агнешкото, докато стане кафяво на цвят и го преместете в тава за печене.

В тигана изпържете лука и чесъна, докато омекнат. След това ги сложете при месото.

Поръсете с червен пипер и карамфил. Залейте с виното и агнешкия бульон. Добавете мащерката и дафиновите листа. Сложете вътре и доматите.

Покрийте тавата с фолио и печете около 30 минути или докато месото омекне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: