Солени рибни мъфини

Солени рибни мъфини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Солени рибни мъфини могат да са интересното предястие, което ще предложите на гостите си събота вечер"

Необходими продукти

  • консерва риба тон - 160 г
  • кисело мляко - 220 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • шарена сол
  • сирене 100 г
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, содата се гаси в киселото мляко, за да шупне.

Изсипва се в купа, прибавят се консервата риба тон, добавят се разтопеното масло, натрошеното сирене и подправки по желание.

После всички съставки се разбъркват добре.

Формичката за мъфини се намазнява хубаво. Сместа се изсипва с помощта на лъжица във всяко едно гнездо до около 2/3 от обема ѝ.

Най-отгоре се поръсват солените мъфини с настъргания кашкавал.

Пече се в предварително загрята на 190 °C фурна за 20 минути.

По желание се гарнират солени рибни мъфини със сос от кисело мляко и майонеза с малко сушен копър в него.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: