Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с пилешки дробчета и доматен сос

Паста с пилешки дробчета и доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Паста с пилешки дробчета и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • масло - 1/4 ч.ч.
  • бекон - 115 г, нарязан
  • пилешки дробчета - 250 г
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • паста - 2 3/4 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото в тиган и изпържете вътре бекона на средна температура.

Прибавете дробчетата, чесъна и чушките. Увеличете температурата и гответе 5 минути, докато дробчетата си променят цвета.

Междувременно пригответе пастата по указанията на пакета, след това я отцедете и я изсипете в купа.

Залейте дробчетата с виното и ги оставете да къкрят 5 минути на ниска температура.

Разтопете останалото масло и сложете вътре доматите и магданоза. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер.

Сервирайте пастата заедно с дробчетата, заляти с доматен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: