Начин на приготвяне
Ползвах замразен микс горски гъби, които размразих и нарязах на дребно.
Нарязах също 1 връзка пресен лук и 1 по-голям морков.
Първо, задуших в загрято олио лука и морковите заедно с малко вода и щипка сол.
След това добавих гъбите. Разбърках и готвих няколко минути, докато водата, която бяха абсорбирали гъбите, се изпари.
След това добавих предварително измит и отцеден ориз.
Запържих и него, докато стане прозрачен, и добавих всички подправки, сол на вкус и 1 чаша горещ зеленчукова бульон.
Прехвърлих гъбите с ориз в тава и залях с останалите 2 чаши бульон или вода.
Имах и малко маслини и добавих и тях, но не са задължителни.
Сложих ориза на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 220 °C за 30-40 минути до готовност на ориза.
Преди да сервирам, поръсих ориз с горски гъби със ситно нарязан пресен магданоз.