Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на малки парчета и го сложете да се вари за около час и половина. Запазете бульона от варенето за по-късно.
Бамята се почиства и стеблата се отстраняват. Поставя се в купа, поръсва се със сол и оцет и се оставят за 1 час. След това се измива и отцежда.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин в голяма тенджера. Сипва се доматеното пюре и се прибавя чесъна и бамята. След това вътре се слагат и кубчетата телешко. Долива се с бульона от варенето, така че да бъдат покрити зеленчуците.
Ястието се оставя да къкри около 1 час или до омекване на бамята. Овкусява се със сол, пипер и магданоз и се оставя да престои 15-20 минути, така че сосът да се сгъсти от бамята.