Телешко с бамя

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Телешко с бамя2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • бамя - 500 г
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 250 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на малки парчета и го сложете да се вари за около час и половина. Запазете бульона от варенето за по-късно.

Бамята се почиства и стеблата се отстраняват. Поставя се в купа, поръсва се със сол и оцет и се оставят за 1 час. След това се измива и отцежда.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин в голяма тенджера. Сипва се доматеното пюре и се прибавя чесъна и бамята. След това вътре се слагат и кубчетата телешко. Долива се с бульона от варенето, така че да бъдат покрити зеленчуците.

Ястието се оставя да къкри около 1 час или до омекване на бамята. Овкусява се със сол, пипер и магданоз и се оставя да престои 15-20 минути, така че сосът да се сгъсти от бамята.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: