Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани шайби паламуд с царевично брашно

Панирани шайби паламуд с царевично брашно

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Панирани шайби паламуд с царевично брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ето така се прави наистина вкусен паниран паламуд"

Необходими продукти

  • паламуд - 2 риби
  • естрагон - 1/2 ч.л. сух
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
  • сол
  • За панировката
  • царевично брашно - 230 грама
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • галета
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приберете паламуда във фризер за половин час. Така ще работите по-лесно с него.

Измийте рибата със студена вода. Почистете я от вътрешностите, перките и хрилете.

След това подсушете и с помощта на ножица махнете перките. Главите отрежете на около 2 см под хрилете.

Нарежете на шайби с дебелина 2 см. Избутайте с показалец вътрешностите и махнете ципата до самата гръдна кост.

Отново измийте и подсушете рибата.

Подредете шайбите в суха йенска форма и поръсете от двете страни с лимонов сок, сол, естрагон и черен пипер. Приберете рибата в хладилник за 1-2 часа - така ще се овкуси най-добре.

Извадете и отново я подсушете, защото най-вероятно ще има нова отделила се течност.

Пасирайте заедно брашното с бакпулвера, малко сол, бираятяа и жълтъците.

Разбийте отделно белтъците и внимателно ги прибавете към другите съставки.

Панирайте рибата, като първо потапяте шайбите в брашно, след това в яйчената смес, в галета и накрая пак в яйчена смес.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете рибата до готовност и от двете страни.

Отцедете от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.

Панираните шайби паламуд с царевично брашно са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: