Начин на приготвяне
Започнете с направата на блата за торта. С помощта на миксер разбийте, първо, яйцата. След това добавете към тях захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно и няма останали кристалчета.
След това към тях добавете олиото, бакпулвера и ванилиите.
Намалете степента на въртене на миксера и добавете предварително пресятото брашно поетапно, за да няма бучки. След това пригответе тавичката, в която ще се пече, като я застелите с хартия за печене и леко намаслете. Изсипете хомогенната смес.
Печете в загрята фурна на 180 °C за 40-45 минути. След това го извадете и го оставете да се охлади напълно, преди да преминете към следващия етап.
Вземете купа и отново с миксера разбийте в нея крем Оле (по описания на опаковката начин). Към този крем добавете сметаната и разбийте хубаво до получаване на пухкав крем за торта. Ако е необходимо, добавете пудра захар. Приберете го в хладилника.
След което разбийте съставките за целувките, с помощта на шприц ги оформете върху хартия за печене и ги изсушете на 120°C за 40 минути.
Започнете да оформяте сметановата торта.
Разрежете вече изстиналия блат на 3 равни части. Сиропирайте със сока от компот и след като поеме, с помощта на шпатула нанесете от крема. Върху крема сложете няколко плодчета от сладкото (аз използвах сладко от ягоди).
След това процедурата се повтаря със следващите две части блатове. Най-отгоре и отстрани на тортата нанесете хубаво от крема.
Наредете по ваше предпочитание целувките и плодове отсладкото от ягоди, както и отстрани поръсете със смлени орехи или настърган любим шоколад, за да има интересен вид.
Вече готовата празнична торта приберете в хладилник за поне 2 часа, преди да я поднесете.
Да ви е сладко с моята красива празнична торта!