Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с ароматна марината на грил тиган

Ципура с ароматна марината на грил тиган

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9394k7k6
Ципура с ароматна марината на грил тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Страхотно приготвена ципура, маринована с най-ароматните съставки."

Необходими продукти

  • бяло вино - 40 мл
  • ципура - 2 риби
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (пасирани)
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • розмарин - по желание
  • черен пипер
  • риган - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите. Измийте ципурата и я подсушете леко.

Пригответе маринатата за рибата от изброените продукти. Разбъркайте и мариновайте рибата за 1-2 часа, като я оставите в хладилника.

Загрейте грил тиган и леко го намажете със зехтин.

Изпечете ципурата и от двете страни до готовност.

Поднесете с гарнитура по избор.

Ципурата с ароматна марината е готова.

Вижте също как да си направите ципура под фолио на фурна и разберете защо е полезно да се яде ципура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: