Сладкиш с извара, кайсии и бутер тесто

ЦолаЦолаНовак
26/07/2011
"Не бързайте да режете сладкиша, оставете го да се охлади, преди да го нападнете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 732
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутертесто - 500 гр.
  • извара - 250 гр.
  • захар - 100 гр.
  • кайсии - 4 - 5 или праскови от компот
  • лимони - 1 бр. - настърнага кора и сока
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и го разтелете върху поръсена с брашно повърхност.

Пригответе пълнежа, като смесите добре изварата, захарта, лимоновата кора и лимоновия сок. Разстелете сместа от изварата по дължината на тестото и малко встрани от центъра. Върху изварата наредете пловинките кайсии или праскови.

Прихлупете двата края на тестото навътре, така че единя край да покрие изцяло пълнежа, а другият да "стъпи" в/у средата на първия.

Отгоре намажете с разбитото яйце. Печете сладкиша в силно загрята до 220 градуса фурна.

Сладкиша се реже, след като е добре изпечен.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар