Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Гъби Портобело с моцарела и гауда

Гъби Портобело с моцарела и гауда

Гъби Портобело с моцарела и гауда3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Невероятно предястие - пълнени ароматни гъбки, които се приготвят за половин час Опитайте!"

Необходими продукти

  • портобело - 6 гъби
  • чери домати - 5 броя
  • моцарела - 100 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • зелен лук - пера
  • бекон - 70 грама пушен
  • гауда - 70 грама
  • масло - 3 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и махнете пънчетата им. Наситнете пънчетата и ги смесете с нарязаните гауда и бекон. Поръсете с черен пипер.

Сложете по малко масло на дъното на всяка гъба, посолете и ги напълнете с горната смес.

Отгоре сложете нарязани черита и завършете с резени моцарела.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете пълнените гъби до готовност - около половин час.

Поръсете гъбките с перата от зелен лук и сервирайте още топли.

Гъбите Портобело с моцарела и гауда са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: