Пролетни зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пролетни зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2-4

Необходими продукти

  • маруля - 2 бр.
  • зелен лук - 4 стръка, нарязан на парчета
  • грах - 8 шушулки, бял
  • аспержи - 125 г, на половинки
  • артишок - 2 бр., от консерва
  • грах - 2 ч.ч. зелен
  • магданоз - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 4 с.л.
  • бульон - 4 с.л., зеленчуков
  • лимони - 1/2 бр., на сок
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. (125 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се редят на пластове в касерола, като всеки пласт се поръсва с магданоз, джоджен и настъргана кора.

Поръсва се с черен пипер, масло и 2/3 от зеленчуковия бульон. Оставя се да заври около 7 мин. При необходимост се добавя още бульон.

След като се прехвърлят в подходяща чиния за сервиране се поръсва с лимонов сок и с кисело мляко.

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: