ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Парти бутчета с бяло вино в плик

Парти бутчета с бяло вино в плик

ЗориЗори
Експерт
1437096101904
Парти бутчета с бяло вино в плик
Снимка: Зори
1 / 3
19/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Печените парти бутчета се сервират овкусени с прясно изцеден лимонов сок и задължително с чаша изстудено бяло вино."

Необходими Продукти

  • пилешки парти бутчета - 1.5 кг
  • бяло вино - 250 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. или на вкус
  • чесън на прах - 1/2 к.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - щипка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парти бутчетата се почистват, измиват и подсушават.

Прехвърлят се в плик за печене, поръсват се със червен пипер, лют червен пипер, чесън на прах, черен пипер и съвсем малко сол, тъй като и соевият сос е солен.

Добавят се бялото вино, соевият сос и олиото.

Оставят се в завързания плик поне 30 минути преди термичната обработка, за да се овкусят.

Пекат се около час във фурната на 180 °C. След като се готвят около 45 минути, тавичката се изважда и внимателно, пликът се обръща, след което се връща във фурната за 10-15 минути.

Печените бутчета се сервират овкусени с прясно изцеден лимонов сок и задължително с чаша изстудено бяло вино.

Добър Апети с моите парти бутчета с бяло вино в плик!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: