ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена Супа»Италианска доматена супа

Италианска доматена супа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
103384301
Италианска доматена супа
28/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"В Италия дори обикновената супа прилича на кулинарно обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 кг
  • бульон - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щ.
  • босилек - 6 листа
  • магданоз - 1 стрък
  • мащерка - 1 клонче
  • сметана - 250 мл
  • ориз - 50 г сварен
  • крутони - от 3 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме лука и чесъна на ситно, след което ги запържваме в нагорещено олио. Прибавяме наситнените домати и задушваме супата 5 минути.

Доливаме бульона. Овкусяваме със солта, черния пипер, захарта и оставяме супата да поври още 20 минути.

Слагаме билките и оставяме супата захлупена още 15 минути, докато поеме аромата.

Прецеждаме бульона и застройваме със сметана. Прибавяме сварения ориз и разбъркваме добре. Поднасяме супата с крутони.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: