Начин на приготвяне
Доматите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на едри кубчета. Чушката се почиства от семената и се нарязва на ивици.
Прехвърлят се в тава, постлана с хартия за печене.
Луковицата на резенето се нарязва на фини ивици и се сага в тавата при другите зеленчуци.
Отгоре върху зеленчуците се поръсват със семената резене, клонките мащерка, сол, черен пипер и зехтина и се пекат 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
След това зеленчуците се пасират и се прецеждат в тенджера. Към тях се налива бульонът, добавят се доматената паста, захарта и босилекът и доматената крем супа се вари 10–15 минути. Ако има нужда, се овкусява със сол и черен пипер.
Накрая се прибавя и маслото, и готовата доматена супа се разбърква.
Италианската доматена супа с резене се сервира украсена с листенца пресен босилек и се поднася с препечени филийки хляб, които, още докато са горещи, се намазват от единия край с масло и се овалват в ситно скълцания магданоз.
Добър апетит с тази страхотна италианска рецепта!