Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Норвежка салата с риба

Норвежка салата с риба

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Норвежка салата с риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 300 г (пушено филе)
  • леща - 500 г
  • ябълки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата заедно с чесъна и 1 с.л. зехтин се сваряват в подсолена вода. Отцежда се и бульонът се запазва.

Ябълките се настъргват на едро ренде, рибата се реже на кубчета, а лукът – на ситно.

Добавят се към лещата и всичко се поръсва с черен пипер и сол. Салатата се поставя върху канапе от зелени салати и се залива с останалия зехтин, оцета и бульона.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: