Панир шак - задушен спанак с прясно сирене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
27
4
58
21/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 542
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • асафетида - 2 щ.
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • сирене - 250 г домашно
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се подсушава. Накълцва се на дребно. Подправките се задушават за няколко секунди в нагорещена мазнина.

Прибавя се наситненият спанак и се залива с 3 с.л. вода. Тенджерата се похлупва за десетина минути, докато спанакът омекне.

Добавят се сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се наръсва със захар и сол. Разбърква се и се оставя още 5 минути на слаб огън.

Панир шак се поднася с ориз по желание.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар