Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребра със спанак и ориз на фурна

Агнешки ребра със спанак и ориз на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешки ребра със спанак и ориз на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Агнешки ребра със спанак и ориз на фурна с аромат на пролетни билки и крехко месце. Наздраве!"

Необходими продукти

  • агнешки ребра - около 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • спанак - 200 г
  • олио - 100 г
  • бульон - 7 ч.ч.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си много добре агнешките ребра, нарязваме ги по две и ги поставяме в тенджера под налягане да се варят.

Във водата си поставяме и няколко зърна черен пипер.

Варим в продължение на 40 минути.

Когато измине това време. си ги вадим, отцеждаме и прецеждаме бульона, който оставяме на страна.

Нарязваме си лука на ситно.

В тиган с олио си го запържваме и към него добавяме накълцания спанак.

След като омекне, прибавяме ориза, като разбъркваме добре и наливаме 1 чаша бульон, като овкусяваме със солта и черния пипер.

В тавичката, където ще печем, изсипваме сместа и нареждаме сварени агнешки ребра.

Добавяме джоджена и наливаме останалият бульон към агнешкото с ориз.

Печем агнешки ребра със спанак и ориз на фурна на фурна на умерена температура за около 45 минути.

Много зависи и от фурната.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: