Начин на приготвяне
Този белтъчен кекс на пръв поглед е много лесен - само с два продукта, но при приготвянето има важни тънкости, с които трябва да се съобразим.
Ще е добре, ако този икономичен сладкиш се направи във формичка с махащо се дъно и на самата форма има дупка.
Ако нямате такава, може да се направи и в тава.
Също е от значение и градусите на фурната.
Първо, в дълбока купа си разбиваме белтъците, които трябва да са пресни и да са със стайна температура на пяна.
Правим си карамел от разтопена захар.
Получения карамел намазваме дъното и стените на кексовата форма внимателно.
Пускаме фурната да загрява на 115 °C без вентилатор.
След като сме разпределили карамела, разпределяме белтъците върху тях и печем за един час на водна баня.
Когато е готов, изключваме фурната и оставяме още за час да стои.
Вадим и охлаждаме 8 часа и чак тогава премахваме от формата сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос.