Ezine.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Яхния от раци

Яхния от раци

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Яхния от раци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • раци - 300 г с черупки
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина
  • магданоз - 1 стрък
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете скълцания лук, настърганите моркови и подправките в тенджера. Налейте 2 к.ч. вода и варете бульона около 20 минути.

Сложете изчистените раци във врящия бульон и оставете ястието да къкри още 10–15 минути.

Добавете краве масло и разбъркайте. Поръсете яхнията с наситнен магданоз, преди да я сервирате.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: