Таратор с левурда

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Таратор с левурда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • краставица - 1 бр.
  • левурда - 1 връзка
  • кисело мляко - 400 мл
  • вода - 400 мл
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • орехи - 20 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво левурдата и нарязваме на ситно.

Обелваме краставицата и ако не е домашно производство, я накисваме в купа с вода за половин до един час, с цел да намаля нитратното съдържание.

Ако краставицата е домашно производство, може и да не я белите, за да придадете още по-зелен и контрастен цвят на нашия таратор.

След това нарязваме на ситно краставицата, добавяме левурдата, киселото мляко, вода, олио и сол.

Накрая поръсваме със смлени орехи.

Свежият таратор се сервира студен.

Ако ви се стори, че таратор с левурда не е достатъчно студен, може да добавите няколко кубчета лед.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: