Шведски кюфтенца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шведски кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 бр.
"Това е нашата най-любима рецепта за шведски кюфтенца, а коя е вашата най-любима гарнитура за тях?"

Необходими продукти

  • кайма - 600 г телешко/свинско - 60/40 %
  • прясно мляко - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • галета - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, до леко златисто.

Галетата се накисват в млякото, добавя се жълтъка, бърка се до хомогенизиране и се оставя за 15 мин. След това се добавя към каймата, овкусява се с черния пипер, солта и се замесва.

Оформят се кюфтенца с формата и големината на голям орех. Пържат се в загрята мазнина, в тиган с наклонени стени, като се пускат внимателно, за да запазят сферичната си форма. Обръщат се с движение на тигана и се пържат до получаване на равномерен златист цвят.

Сервират се обикновено с гарнитура от картофено пюре, пържени, или варени картофи.

Рейтинг

4.4
54
45
30
20
10
Дай твоята оценка: