Минипици с лук

31/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • лук - 12 глави, червен или шалот, на ситно
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • оцет - 1/2 ч.ч.(125 мл), винен
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • подправки - 1 - 2 с.л., майорана, розмарин, мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За Тестото: Маята и половината от топлата вода се разбъркват, докато маята се разтвори. Оставя се да втасва встрани около 15 мин., докато заприлича на крем и стане готова.

Пресятото брашно и сол се слагат в купа, където се прави кладенче в средата и се излива кашицата от мая, останалата вода и всички други съставки от рецептата. Бърка се с дървена лъжица, докато цялото брашно бъде поето. Поръсва се работният плот с брашно и се меси в продължение на 8-10 мин. Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти.

Тестото трябва да е гладко и еластично, а под повърхността му трябва да се виждат въздушни мехурчета и да си възвръща формата, ако се притисне с длан. Омесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти.

За плънката лукът се накисва във водата и оцета за 15 мин. и се изцежда добре. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Подготвя се тавата за печене. В 3 с.л. от зехтина се запържва лукът. Овкусява се със солта, пипера и половината смес от подправките.

Тестото се разточва на тънка кора и се изрязват кръгчета с диаметър 5 см. Пекат се във фурната около 10 мин. Върху всяка пица се разпределя от лука и се поръсва с останалата част от подправките и със зехтин. Пече се около 15 мин. - докато променят цвета си в златистокафяв. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар