Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Бутер руло с шунка и кренвирши

Бутер руло с шунка и кренвирши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k193
Бутер руло с шунка и кренвирши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
11/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г бланширан
  • кренвирши - 4 бр.
  • бутертесто - 1 правоъгълен лист, около 260 г
  • шунка - 4 - 5 тънки слайса (по желание)
  • рикота - 150 г
  • прясно мляко
  • жълтъци - 1 бр.
  • мента - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разделете бутер тестото и намажете с прясно мляко. Бланширайте спанака за три минути, прецедете.

Смесете го заедно с рикотата, мента и черен пипер. Наредете слайсове шунка върху бутер тестото (може и без тях). Отгоре сложете от спанака с рикотата. В късите краища на тестото сложете кренвирши - парченца.

Завийте единия край до средата, после и другия (като сълзици). Разбийте малко прясно мляко с жълтъка и намажете бутер рулото.

Печете апетитното солено руло на 200 градуса за 5 мин., после на 170 градуса за още 25 мин.

Охладете и поднесете бутер рулото с шунка и кренвирши.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: