Домашни мариновани гъби с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
26/08/2009
"Изключително вкусно предложение, от което веднага ще се възползваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 050
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • зехтин - 4 с. л.
  • домати - 1 кг
  • розмарин - 1ч. л.
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - пресни 1 кг.
  • лимонов сок - 3 с. л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в 2 с. л. зехтин до златисто, добавете настърганите домати, чесъна, розмарина, сол и черен пипер на вкус. Варете докато изври течността и се сгъсти соса.

Изчистете и измийте гъбите, много добре ги подсушете и нарежете на половинки.

Поръсете с лимоновия сок и оставете да отлежат 10 минути.

Изпържете маринованите гъби в 2 с.л. зехтин. Прибавете към доматения сос и варете 10 минути на тих огън.

Гъбите с доматен сос може да се сервира горещо или студено.

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар