Начин на приготвяне
Патладжаните се осоляват, поставят се в гевгир, за да се отцеждат за един час. Изплакват се и се изстискват от излишната течност. Изсушават се върху чиста кърпа.
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Зехтинът се загрява на висока температура. Патладжаните се пържат на малки порции по 5-7 мин. от двете страни.
Вадят се с решетъчна лъжица и се изцеждат върху хартиени кърпи. Картофите се пържат в зехтина около 7 мин., докато станат златисти. Те също се изцеждат върху хартиени кърпи. Пържат се чушките и лукът в 1 с.л. от зехтина, докато омекнат. Запържва се и чесънът.
Добавят се доматите и се държат на огъня 15-20 мин., докато се разпаднат. Прибавят се запържените патладжани, картофи, чушки и лук. Поръсват се със сол. Прехвърлят се в керамичен сън и се пекат около 15-20 мин. Сервират се горещи.