Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Препечени филийки»Препечени филийки с кейл

Препечени филийки с кейл

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Препечени филийки с кейл2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Препечени филийки с кейл - много са ни любими, ама много"

Необходими продукти

  • кале - 1 глава кейл (тосканско къдрово зеле), измита и почистена, нарязана на едро или спанак
  • хляб - 4 филии, франзела
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се вари в подсолена вряща вода около 15-20 мин. или докато омекне.

Филийките се препичат и натъркват с чесъна. Зелето се разпределя върху препечените филийки.

Подправят се със сол и пипер и обилно се поливат със зехтин.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: