Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Обелете и настържете морковите.
Загрейте маслото и олиото, задушете морковите за около 5 минути, след което ги охладете.
Добавете към тях жълтъците и овкусете сместа с черен пипер и сол. Разбъркайте добре.
Отделно разбийте белтъците на твърд сняг. На части ги сипете при морковите, като бъркате внимателно с шпатулка.
Пригответе голяма тава за печене и я застелете с хартия за печене. Сипете сместа и я заравнете.
Изпечете блата за 12-15 минути. След това го обърнете заедно с хартията върху друг лист за печене. Покрийте отгоре с влажна кърпа и оставете да се охлади.
Отделете горния лист хартия. Равномерно намажете блата с крема сиренето, смесено с наситнения копър.
Хванете долния лист хартия и навийте на солено руло. Охладете напълно и приберете в хладилник за няколко часа.
Лекото морковено руло е много вкусно!