Начин на приготвяне
Обелете и сварете картофите. Намачкайте ги и добавете към тях млякото с маслото и двете разбити яйца. Разбъркайте и прибавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
Овкусете сместа с пипера, чубрицата и универсалната подправка. Ако сместа е рядка, сипете 1-2 лъжици галета.
Оформете картофени кюфтета с еднаква големина. Оваляйте ги хубаво в галета, а след това в двете рабити яйца.
Наредете кюфтетата в тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете за 10 минути, след което ги обърнете и допечете за още толкова.
Поднесете с гарнитура или сос по избор.
Панираните картофени кюфтета без пържене са много вкусни.