Треска с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Треска с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • риба - треска 1 кг.
  • лук - 5 глави
  • олио - 100 гр.
  • масло - 100 гр.
  • картофи - 600 гр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • сметана - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете рибата от вечерта да се обезсоли. Сварете картофите с кората и оставете да изстинат.

Сложете рибата в съд със студена вода и поставете на огъня. Щом течността кипне, дръпнете съда настрана.

Нарежете лука на ситно и го запържете в 2 с. л. олио до омекване без да променя цвета.

Обелете и нарежете на кръгчета картофите. След това само ги прибавете в гореща смес от 2 с. л. масло и 2 с. л. олио.

Преди да получат цвят, добавете нарязаната риба, останалото масло и олио, и лука. Поръсете с черен пипер. Запържете до получаване на златист цвят.

Сервирайте ястието, поръсено с магданоз и сос от сметана разбита с оцет.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: